Zaisa Txingudi lider, Uribealdea taldearen aurka garaipena lortuta

Bidasoko taldeak Uribealdea taldearen aurka jokatu zuen Plaiaundin. Igoera faseko itzulerako partida jokatu behar zuen talde bizkaitarraren aurka.

Uribealdea taldeak dagoeneko denboraldi honetan ez zuen ezer jokatzen Plaiaundin eta horrek aurkari arriskutsua bihurtzen zuen, ezer galtzekorik ez zuelako baina Txingudiri zer galdu asko eragin ziezaiokeelako.

Bidasoko taldea gogor atera zen eta obalean azkar jokatu ondoren bigarren minutuan lehenengo entsegua lortu zen Adur Manterolaren bitartez (5-0).

Hasierako bultzada aprobetxatuta, zazpigarren minutuan bigarren entsegua lortu zen Álvaro del Álamoren bitartez, honek tarte bat aurkitu baitzuen defentsa ruck batzuetan pilatu ondoren (10-0).

Horrela, bertakoak hasieran 10-0 zihoazen eta bazirudien dena erraz zihoala, baina Uribealdea, klima eta akatsak agerian geratzen hasi ziren Plaiaundin eta zigor kolpe baten ondoren Uribek distantzia murriztu zuen eta lehenengo hiru puntuak eraman zituen bere markagailura (10-3).

Zaisa Txingudiren lehenengo zigor kolpeak hasi ziren eta Uribealdeak aprobetxatu egin zuen bere lehenengo entsegua lortzeko minutu batzuk entsegu-lerroan presionatu ondoren. 21 minutuan markagailuak 10-8 ageri zuen eta partida estutzen zihoan.

Eguraldiak eta zelaiaren egoerak ez zuen lasaitzeko tartetik uzten eta akatsek eta defentsak markatuko zuten partida.

29 minutuan Zaisa Txingudik zigor kolpe bat transformatu egin zuen Adur Manterolaren bitartez eta 13-8 jarri zuen markagailuan.

Emaitza horrekin iritsiko ziren atsedenaldira.

Bigarren zatiari hasiera emanda, Txingudik bere forma ona aprobetxatuta, aurkarien defentsa puskatzea lortu zuen Roberto "Patxi" Garcia-ren bitartez eta 18-8 jarri ziren.

Berriz ere Uribe hasi zen irundarrak presionatzen eta 54an entsegu bat lortu zuten transformazioarekin eta markagailua 18-15 estu jarri zuten.

Txingudi bere fisikoaren bitartez Uriberi aurre hartzen saiatzen zen eta jokaldiei erritmoa ematen zieten bakoitzean entsegu-lerrora iristea lortzen zuten eta, horrela, baloia azkar jokatu ondoren, melé batean Roberto "Patxi" Garciak entsegu berri bat lortu zuen eta Adur Manterolak transformatzea lortu zuen (25-15).

Uribealdeak ez zuen etsitzen eta azkeneko entsegua egin zuen 67 minutuan eta markagailua berriz ere estu jarri zuen 25-20.

Bazirudien partidak horrela amaituko zuela baina Zaisa Txingudi, denboraldi osoan erakusten ari den jokaldia aprobetxatuta, partidari amaiera eman zion 73 minutuan Joao Costa-ren bitartez, aurrealdean antolatutako mail on batean, 5 metrora touch bat eginez.

Partida 30-20 emaitzarekin amaitu zen, erasoko bonusa lortuta eta, amaiera hobea emateko, Arrasatek galdu egin zuen Elorrion, eta horrek bidasoarrak lidergoan jartzen ditu txapelketa amaitzeko bi partida falta direnean.

Jokalari zerrenda: Unai Cano, Joao Costa, Iñigo Camarero, Alvaro del Alamo, Aitor Asurmendi, Carlos Lora, Itoiz Martin, Mathieu Lleset, Ioritz Franco, Roberto "Patxi" Garcia, Javier Boes, Roman Solis, Ruben Olaizola, Alejandro Agirre eta Adur Manterola. Hauek ere jokatu zuten: Iñaki Cano, Urko Genua, Mikel Genua eta Eduard Zuloaga.

Hurrengo partida ez da apirilaren 27ra arte izango, aste santua pasata, eta orduan Zaisa Txingudik lidergotza defendatuko du Arrasaten. Denboraldiko aurkari zailetako bat da baina azkeneko partidetan ez du emaitza onik lortu. Txingudik bolada ona mantendu nahi du eta atzetik dituenekin tartea handitu. Atsedeneko aste hauetan partida prestatuko du eta "ukituta" dauden jokalariak berreskuratzen saiatuko da.